1 kg tengeri halfilé
kb 50 dkg mirelitt brokkoli/karfiol
2 ek szőlőmagolaj
5 dkg vaj
2 ek rizsliszt
3 dl tej
reszelt szerecsendió
őrölt bors
só
kb 15-20 dkg reszelt sajt
A mártáshoz vajat olvasztok, elkeverem benne a lisztet, majd folyamatos keverés mellett hozzá adagolom a tejet és addig főzöm, amíg besűrűsödik, ráreszelem a szerecsendiót, sózom, borsozom és elkeverem.
A halfilékről a felesleges nedvességet papírtörlővel felitatom.
Kiolajozott tepsibe helyezem, sózom, borsozom és a halakon elosztom a brokkolit. Rákanalazom a mártást, úgy hogy befedje a karfiolt és halat is. Megszórom reszelt sajttal. Sütőbe teszem és 200 fokon 40 perc alatt arany barnára sütöm.