Jelenlegi hely

Málnakrém torta

Málnakrém torta
Glutén-, tej-, cukormentes.
Hozzávalók: 

A piskótához:
8 db tojás
8 ek eritrit
8 ek rizsliszt
A krémhez:
30 dkg málna (lehet fagyasztott is)
30 dkg margarin
30 dkg eritrit
2 csomag GM málna ízű pudingpor (vagy vanília)
1 dl víz
A díszítéshez:
málnaszemek
cukorgyöngyök (opcionális)
GM csoki (opcionális)
 

Elkészítés: 

A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet, majd ezzel tovább verjük, belekeverjük a tojások sárgáját is, ezzel is elkeverjük, majd a robotgépet alacsony fokozatra állítjuk, és a lisztet is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük a masszát, és 170 fokra előmelegített (légkeveréses üzemmódban) sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!!
A krém elkészítése: a málnához adunk 1 dl vizet, kézi habverővel csomómentesre keverjük a pudingporral, hozzáadjuk az édesítőszert is, és sűrű krémmé főzzük. A margarint robotgép segítségével kihabosítjuk, majd a kihűlt pudinggal habosra keverjük.
A krémből pár evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.
A kihűlt piskótát, 3 lapba vágjuk, az alsó lapot tálcára helyezzük, A maradék  krém felével megtöltjük, ráfektetjük a következő piskótát, majd a maradék krémmel töltjük, rátesszük a harmadik lapot is, kissé rányomkodjuk. Pár órára hűtőbe tesszük, majd a félretett krémet csillagcsővel ellátott  habzsákba töltjük és ízlés szerint díszítjük a tortát. A tetejére tehetünk még málnaszameket, csokit, cukorgyöngyöt.

Kategória: