A töltelékhez:
1,5 kg alma
20 dkg cukor vagy eritrit
8 dl víz
3 cs. GM vaníliás pudingpor
A "tésztához":
60 db rizslisztes háztartási keksz (kb 40 dkg)
A tetejére:
10 dkg GM étcsoki
1 ek étolaj
Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, felengedjük 5 dl vízzel és puhára főzzük. A pudingport a maradék 3 dl vízzel csomómentesre kverjük elkeverjük. és a forrásban lévő almára öntjük, pár perc alatt állandő kevergetés mellett besűrítjük.
A kekszeket egy kb 30*20 cm-es tepsi aljára rakosgatjuk még melegen az almakrémet egyenletesen rákenjük, és befedjük egy keksz réteggel.
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit, 1 ek étolaj hozzáadása mellett, majd a kekszes rétegre öntjük, és eloszlatjuk rajta. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap a kekszek mentén szeleteljük.