5 dkg kókuszzsír
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál fehérrépa
1 szál sárgarépa
1 kg édesburgonya
só
bors
szerecsendió
kb 1,5 l víz vagy zöldségalaplé
Tálaláskor: tejföl
"ördöghaj" szálasra vágott csili
A megtisztított fehérrépát, sárgarépát és édesburgonyát kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk. A kókuszzsíron üvegesre a vöröshagymát majd pár perc múlva mehet rá a fokhagyma is. Beledobáljuk a zöldségeket, kicsit átpirítjuk őket, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk kevés őrölt szerecsendiót, majd felöntjük a vízzel (vagy alaplével) és puhára főzzük a zöldségeket. Botmixerrel pürésítjük, ha szükséges tovább ízesíthetjük. Tejföllel, és ördöghajjal tálaljuk.