55 dkg mandulaliszt
30 dkg kókuszliszt
15 dkg kókuszzsír
1 dl kókusztej
2 dl kókusztejszín
fél csomag sütőpor
15 dkg eritrit
1 darab tojás
Töltelék: 20 dkg darált dió
15 dkg porrá őrölt eritrit/nyírfa porcukor
1 üveg baracklekvár (házi, cukor nélküli)
Tetejére 20 dkg GM étcsokoládé (steviával édesített)
1 evőkanál szőlőmagolaj
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Három egyenlő részre osztjuk és fél órán át állni hagyjuk. Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit és előmelegítjük a sütőt 180 °C fokra. A tésztadarabokat kókuszliszttel megszórt gyúródeszkán kinyújtjuk. A darált diót elkeverjük az eritrittel. Az egyik tésztalapot a sütőpapírra helyezzük, megkenjük lekvárral, rászórjuk az eritrit-dió felét, majd ráterítjük a második tésztalapot, erre ismét lekvár kerül, rászórjuk a darált dió másik felét és végül befedjük a harmadik tésztalappal. Sütőbe toljuk és aranybarnára sütjük (25-30 perc). Ha kész, hűlni hagyjuk, majd ha kihűlt, megolvasztjuk az étcsokoládét a szőlőmagolajjal és ezzel bevonjuk a sütemény tetejét. Hűvös helyen dermedni hagyjuk, majd szeleteljük.