5 szelet csont nélküli tarja
A pácoláshoz:
3 dl mustár
2-3 fej fokhagyma
1 tk őrölt bors
fél dl olívaolaj
A töltéshez:
5 szelet sonka (pl Pick, vagy Kométa)
5 szelet sajt
só
A "bundához":
pirospaprika
rizsliszt
Továbbá: hústű vagy fogvájó
A hússzeleteket kiklopfoljuk. NEM sózzuk! A mustárhoz hozzákeverjük a zúzott fokhagymát az őrölt borsot és az olívaolajat is. SÓ NEM kell bele! A szeletek mindkét oldalát megkenjük ezzel a páccal. A szelet húsokat egy nagyobb zsírpapírra tesszük egymás tetejére, jól becsomagoljuk, és 2-3 fokos hűtőbe tesszük, ahol 4 napig pácoljuk! Figyelem! Fontos a megbízható hűtő ehhez!
... 4 nappal később...
A hűtőből kivett hússzeleteket sózzuk meg! majd egy-egy sajt, illetve sonka szeletet helyezünk rájuk, félbe hajtjuk, vagy feltekerjük, paprikás rizslisztbe mártjuk és zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített 180 fokos - légkeveréses - sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Vajpuha husit kapunk!
Tört burgonyával, salátával kínáljuk!