35 dkg Glutenix csicseris kenyérliszt
1 db tojás
5 dkg cukor
15dkg zsír
1 dl tej
1 dkg élesztő
egy csipet sütőpor
egy csipet só
A töltelékhez:
12 dkg darált dió
12 dkg porcukor
20 dkg lekvár
Tetejére:
10 dkg GM étcsokoládé
Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót, a csipetnyi sütőport és jól összedolgozzuk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk egy 35x25 cm nagyságú sütőlemez méretére. Az alsó lapot baracklekvárral megkenjük és meghintjük a cukros dió felével. Ráhelyezzük a másik lapot, és azt megkenjük a lekvárral, s megy rá a maradék cukros dió.
Erre rátesszük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket is betakarjuk vele. A tésztát rendes hőmérsékleten kelesztjük egy óráig. Tetejét megszurkáljuk és 170 fokon kb 30 percig sütjük (míg a teteje egyenletes világospirosra sül). A megsült tésztát, ha kihűlt, vízgőz felett felolvasztott csokoládéval bevonjuk. Ha a csokimáz megszilárdult, azonnal szeletelhető.