Jelenlegi hely

Cseresznyeleves

Cseresznyeleves
Hozzávalók: 

50 dkg cseresznye (nálam fagyasztott)
kb 6 dl víz
3 dl tejszín (20-30% zsírtartalmú)
4 ek eritrit
2 szelet citrom (elmaradhat)
3 szm szegfűszeg
1 mk őrölt fahéj
fél cs GM  vaníliás pudingpor

Elkészítés: 

A cseresznyét fagyosan (szezonjában megmosva, leszárazva, esetlg kimagozva) egy kb 2 literes fazékba tesszük, felöntjük vízzel. Adjuk  hozzá az eritritet a citromkarikát, és a fűszereket is. A tejszínt kézi habverővel  simára dolgozzuk a pudingporral, majd állandóan kevergetve öntsük a forrásban lévő leveshez. Kis lángon addig főzzük,  amíg a leves kissé besűrűsödik.
Télen langyosra hűtve, nyáron jégbe hűtve tálaljuk.

Kategória: