3 db gluténmentes kifli
10 dkg darált mák
3 dl tej
5 dkg eritrit
2 dkg vaj
1 db citrom reszelt héja
A krémhez:
1 cs .GM vaníliás pudingpor
eritrit
4 dl tej
A vajat, az eritritet és a tejet összemelegítjük a végén a citrom reszelt héját is hozzáadjuk. A kifliket felkarikázzuk, megszórjuk a mákkal, ráötjük a tejet, összeforgatjuk, majd poharakba vagy kis tálkákba kanalazzuk (nekem 6 kis pohárnyi lett).
Ezután elkészítjük a vaníliás pudingot: a tej felét feltesszük egy kisebb edényben melegedni ízlés szerinti eritritet adunk hozzá, a maradék tejben a pudingport kézihabverővel csomómentesre keverjük , és a forrásban lévő tejhez öntjük, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük, és a mákos kiflikre kanalazzuk.. 30 percre hűtőbe tesszük és már fogyaszthatjuk is.