50 dkg hagyma
10 dkg vaj/margarin
1 ek. rizsliszt
2 l víz ( vagy alaplé)
1 dl száraz fehérbor (elmaradhat)
4 szál friss kakukkfű
1 db babérlevél
1 tk. só
fél tk. bors
2-3 reszelésnyi szerecsendió
A tálaláshoz:
GM kenyér kocka
reszelt sajt
A hagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk. A vajat olvasztunk felolvasztjuk egy 3 literes fazékban,rádobjuk a hagyma szeletekt, és kissé megpároljuk, szükség szerint kevés vizet adhatunk hozzá, majd a lisztet is hozzáadjuk, és felengedjük a vízzel, hozzáadjuk a fűszereket és puhára főzzük.
Közben gluténmentes kenyeret felkockázunk, mikróban, vagy a sütőben megpirítjuk, a sajtot lereszeljük, majd az elkészült levest leveses csészékbe merjük, kenyérkockával és reszelt sajttal kínáljuk,