6 db tojás
6 dkg kókuszliszt (és nem több!)
12 dkg eritrit
A töltelékhez:
50 dkg Maroni gesztenye massza
50 dkg mascarpone
A piskótához, a tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük kemény habbá, ekkor adjuk hozzá az eritritet, és teljes fokozaton verjük tovább, majd a tojások sárgáját is adjuk hozzá, kevertessük össze a robotgéppel, majd a kókuszlisztet, és kézi habverővel, vagy fakanállal óvatosan keverjük hozzá.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, és kb 8 perc alatt, 180 fokon megsütjük. Lehet, hogy 6-7 perc is elég lett volna, így érdemes picivel elöbb ránézni...
A mascarponét a kiolvadt gesztenyével habosítsuk ki, és a kihült piskótára kenjük rá a krém felét, tekerjük fel (nah nekem egy helyen elrepdt a piskóta, valószínűleg a 8 perc sütés sok volt, bár ez nem látszott a kész piskótán), a maradék krémmel kívülről vonjuk be, díszíthetjük, csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazott krémmel is.
Családom véleménye szerint nagyon finom volt.