80 dkg sertés karaj, csont nélkül
50 dkg gomba
1 db zöldpaprika(nálam csípős)
1 db paradicsom
1 db vöröshagyma
1 kávéskanál pirospaprika
zsír
10 dkg füstölt szalonna
rizsliszt
2 dl tejföl
A felszeletelt húst, kissé klopfoljuk ki, sózzuk-borsozzuk meg, majd lrizslisztben forgassuk meg, és kevés zsiradékon "kapassuk meg", annyira, hogy a nyers hús színét elveszítse, de nem szükséges készre sütni.
A szalonnát kockázzuk fel, süssük ki, a pörcöt szedjük ki, tegyük félre. A visszamaradt zsiradékon a felkockázott hagymát dinszteljük meg, majd a megmosott felszelt gombát adjuk hozzá, sózzuk meg, majd zsírjára visszaforraljuk, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot és a pirospaprikát.Kb 2 dl vízzel felöntjük, ekkor belerakosgatjuk a hússzeleteket, a szalonna pörcöt és készre főzzük (kb 15-20 perc alatt). Ízlés szerint tejfölt adhatunk hozzá, de ezt akár tálaláskor is megtehetjük.
Köretnek rizst, galuskát, vagy tésztát kínálunk hozzá.