50 dkg rizsliszt
15 dkg sertés zsír
10 dkg eritrit/cukor
4 db tojás sárgája
1 db citrom leve és reszelt héja
kb 1-1,5 dl tej
fél cs. sütőpor
vaníliakivonat/vaníliás cukor
A lekenéshez:
lekvár
Töltelék:
2 kg alma
eritrit
fahéj
tetejére:
1 db tojás
Előszőr a tölteléket készítjük el: az almákat megtisztítjuk, lereszeljük, és ízlés szerinti eritrittel, fahéjjal megpároljuk. Hagyjuk hűlni, ez idő alatt elkészítjük a tésztát.
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal linzer tésztát gyúunk, a tejet csak apránként adom hozzá, mert nem biztos, h kell bele a másfél deci, de az is elképzelhető, h picivel több kell. Ha tészta összeállt, jól dolgoztunk
A tésztát két felé osztjuk, előszőr az egyiket nyújtjuk ki "gáz tepsi" nagyságúra, majd kevés lekvárral megkenjük, erre jön az alma töltelék, majd a másik lapot is kinyújtjuk és azzal fedjük be, én pici kiszúróval előzetesen kiszúrkáltam, h díszesebb legyen Végül felvert tojással megkenjük és előmelegített 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtjük és kockákra szelve kínáljuk.