1 kg fagyasztott zöldborsó
1-2 tk só vagy ételízesítő
fél liter tej
4 ek GM zabpehelyliszt
petrezselyemzöld (opcionális)
A sajtos húsgolyóhoz:
fél kg darált hús
25 dkg sajt, lereszelve
1 tk só
A panírozáshoz
GM zabpehelyliszt
2 db tojás
GM zabpehely
A sütéshez:
étolaj vagy kókuszzsír
A borsót annyi enyhén sós vízben tesszük fel főni, ami épp ellepi. Amikor a borsó már majdnem megfőtt, elkészítjük a habarást, kevés tejben (2-3 dl) kézi habverővel csomómentesre keverjük a GM zabpehelylisztet (rizsliszttel is készülhet!), majd lassan beleöntjük a forrásban lévő főzelékbe, 3-4 perc alatt összeforraljuk, és a maradék tejjel ha szükséges hígítjuk. Aki édesebben szereti tehet bele cukrot, vagy édesítőszert nekünk nem kellett bele. Ha szükséges még sóval, ételízesítővel
utána ízesíthetünk. Aki szereti, petrezselyemzölddel a legvégén megszórhatja, én ezzel már nem szoktam főzni.
A húsgolyóhoz, a darált húst a sóval, a reszelt sajttal összegyúrjuk, és a diónál kicsit nagyobb gombócokat formálunk (nekem 24 darab lett), majd GM zabpehelylisztbe (vagy rizslisztbe), felvert, sóval ízesített tojásba, és GM zabpehelybe (vagy GM morzsába) forgatjuk, és forró zsiradékban pirosra sütjük.