50 dkg túró
20 dkg GM makaróni tészta
1 cs rizslap
6 db tojássárgája
1/2 citrom reszelt héja
1 dl tejföl
10 dkg aszaltszilva/mazsola
5 dkg eritrit
1 csomag vaníliás nyírfacukor
Tetejére:
6 db tojás habja
20 dkg porcukor
A lekenéshez:
1 db tojás
A makaróni tésztát enyhén sós vízben fog keményre főzzük, majd elkészítjük a tölteléket: a túrót összekeverjük a tejföllel, tojások sárgájával, az eritrittel, a citrom héjával, a vaníliás cukorral, és az aszalt gyümölccsel, hozzákeverjük, a megfőtt, hideg vízzel leöblített, lehűtött tésztát. A kerek rizslapok következnek: tortakarikát a tepsibe tesszük, a tortakarika aljára 4 db kerek rizslapot helyezünk úgy, hogy kissé fedjék egymást, előzőleg 1 mp-re hideg vízbe mártunk azokat.
3 db kerek rizslapot mártunk egy-egy pillanatra vízbe, és úgy helyezzük őket egymásra, hogy kissé fedjék egymást. A közepére kanalazzuk a töltelék egy részét és feltekerjük, mint a rétest.Óvatosan a tortakarikába helyezzük, és addig folytatjuk a roládok töltését, tortaformába pakolását, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Ha marad töltelék azt a roládok tetejére kenhetjük.
Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük, és kb. 20 percig sütjük. Ez idő alatt a tojások fehérjét 20 dkg porcukorral habbá verjük, csillagcsöves zsákba töltjük, és feldíszítjük vele a tortát. Pár percre visszatesszük a sütőbe, és forrón tálaljuk.