1 kg karaj egészben, csont nélkül
só
bors
A töltelékhez:
50 dkg darált hús
1 tk só
1 mk őrölt bors
1 tk pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
A tetejére:
10 dkg reszelt sajt
A karajt hártyáitól megfosztjuk, majd kb 1 centiméterenként zsebszerű mélyedéseket vágunk, ügyelve arra, hogy semmiféleképpen ne vágjuk teljesen át a húst. Sózzuk, borsozzuk kívül-belül és , a "zsebeket" is.
A töltelékhez a darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel, majd a "zsebekbe" töltjük. Egy zsineggel szépen átkötözzük, hogy sütés közben ne nyíljanak szét a "zsebek". Alufóliába csomagoljuk és tepsibe fektetjük, egy csészényi - 2 dl - vizet aláöntünk, A sütőedény tetejét rátesszük, és 200 fokos sütőben - alsó-felső sütésen - másfél órát sütjük, majd a tepsit a sütőből kivesszük, az alufóliát és a zsineget eltávolítjuk, reszelt sajttal megszójuk, visszatesszük a sütőbe, és kb 10 perc alatt ráolvasztjuk a sajtot.
Ferde szeletekre vágva tálaljuk.