A piskótához:
4 db tojás
4 ek cukor vagy eritrit
4 ek rizsliszt
A krémhez:
3 dl tej
1 cs. vanília ízű GM pudingpor
2 db citrom leve és héja
20 dkg vaj
15 dkg cukor
A joghurtos töltelékhez:
fél liter Meggle dekorhab alap, vagy Hulala
20 dkg erdei gyümölcs mix
1 nagy doboz joghurt (450g)
1 cs. zselatin
A díszítéshez:
kb 2 dl Meggle dekorhab alap, vagy Hulala
A citromkrémhez a pudingport a tejben keverjük el, adjuk hozzá a cukrot is, majd főzzük sűrű krémmé, hagyjuk teljesen kihűlni. Az elkészült és kihűlt pudingot habosítsuk ki a vajjal, majd adjuk hozzá a citromok levét és lereszelt héját is.
A tojások fehérjét verjük kemény habbá, adjuk hozzá a cukrot, majd verjük tovább, adjuk hozzá a tojások sárgáját is, ezt is dolgozzuk bele, majd óvatosan - kézi habverő - segítségével a rizslisztet is keverjük bele. Sütőpapírral bélelt "gáz tepsibe" simítjuk és előmelegített 160 fokos sütőben kb 8-10 készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni. Húzzuk le róla a papírt majd kenjük meg a citromkrémmel (kb 4 evőkanálnyi krémet hagyjunk meg a külseje bevonásához) és tekerjük fel.
A tekercset kívülről vonjuk be a krémmel, A tekercseket ujjnyi széles szeletekre vágjuk és egy kb egy 24 cm átmérőjű gömbölyű fenekű tálba rendezzük,,- amit előzőleg folpackkal kibéleltünk - úgy, hogy kb 5 szeletet meghagyunk, amivel zárjuk majd.
A zselatint kb 1 decinyi vízzel összemelegítjük, majd hozzáadjuk a joghurtot is. A hab alapot kemény habbá verjük, hozzáadjuk a gyümölcsöt is, (fagyosan) majd a zselatinos joghurtot is hozzákeverjük, óvatosan összedolgozzuk, majd a piskótatekercsekkel bélelt üreget megtöltjük ezzel a krémmel, a tetejére a maradék piskótaszeleteket rendezzük, amiket kissé bele is nyomkodunk.
1 éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap kerek tortatálra, vagy tálcára borítjuk, és tejszínhabbal díszítjük