Jelenlegi hely

Ragacsos pulykaszárny

Ragacsos pulykaszárny
Hozzávalók: 

4 egész pulykaszárny
4 ek  ketchup
2 ek méz
1 ek mustár
2 ek GM szójaszósz
ízlés szerint koriander zöld
1 mk őrölt bors
1 mk őrölt kömény
2  gerezd fokhagyma
1 tk csili szósz, vagy csilipor

Elkészítés: 

A szárnyakat dörzsöljük be sóval. A többi hozzávalót egy kis tálkában keverjük össze, kóstoljuk meg, ha szükséges utánaízesíthetünk.
 A szárnyak mindkét oldalát  ezzel a mártással kenjük meg. Sorakoztassuk tepsibe, öntsünk alá egy kávéscsészényi vizet, fedjük le, vagy tegyünk rá alufóliát és 200 fokos sütőben, alsó-felső sütésen süssük készre. A sütési idő a húsok nagyságától vastagságától is függhet, nekem kicsivel több mint egy óra alatt sült meg.
Amikor már a szárnyak megpuhultak, vegyük le a tetőt (alufóliát) és egy picit pirítsunk rajta.
Tetszés szerinti körettel és salátával kínáljuk.

Kategória: