50 dkg rizsliszt
20 dkg eritritpor
25 dkg vaj, vagy Liga
5 db tojássárgája
1 cs sütőpor
Krém:
2 cs eper ízű pudingpor
5 dl rizstej
20 dkg eritrit
450 g tejföl
5 db tojásfehérje
Tetejére:porXukor
A pudingport elkeverjük az eritrittel, majd a rizstejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről, és még forrón hozzáadjuk a tejfölt, a keményre felvert tojásfehérjét is beleforgatjuk óvatosan. Keverjük össze, és hagyjuk kihűlni.
A rizslisztet a vajjal vagy margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a poreritritet, a sütőpor, a és a tojások sárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát 2 részre osztjuk. Az egyik cipót kinyújtjuk a tepsi aljába fektetjük egyenletesen. Erre ráöntjük a krémet, majd a megmaradt tésztából rudakat sodrunk, és rácsosan a krémre fektetjük.
180 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
Ha kihült, kockára vágva adjuk asztalra. Nálunk a "banda" türelmetlen volt, így a táláson ez meg is látszik... Azonban az íz élményen semmit sem változtatott.