A chia pudinghoz:
3 dl kókusztej vagy tej
4 ek chia mag
1 ek méz
A zöld réteghez:
4 db kivi
1 db alma
A piros réteghez:
kimagozott meggy, vagy egyéb piros gyümölcs
A chia magot a mézzel ízesített kókusztejjel (tejjel) alaposan összekeverjük, és egy éjszakára a hűtőszekrénybe helyezzük. Másnapra a magocskák megduzzadnak, sűrű puding-szerű krémet kapunk.
A kivit és az almát megtisztítjuk, feldaraboljuk, késes aprítóban pürésítjük.
Üvegpoharak (nekem 5 adag lett) aljába kanalazzuk a kivi pürét, erre a chia pudingot merjük rá, végül kimagozott meggyszemekkel fejezzük be a rétegezést. Meggy helyett egyéb piros gyümölccsel is készíthető.
A teteje zselatinnal átfényezhető, én ezt most ilyen natúr pudingnak képzeltem el. Finom lett, mindemellett egészséges.