A tésztához
25 dkg GM zabpehelyliszt
12,5 dkg vaj vagy margarin
5 dkg porcukor
2 db tojás sárgája
A krémhez:
1 csomag GM puncs pudingpor
3 dl tej
10 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
2 ek rumaroma
A tetejére:
porcukor
A tejben a pudingport sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni. A vajat/margarint a porcukorral habosra keverjük robotgép segítségével.
A tészta hozzávalóiból linzertésztát gyúrunk, hűtőben fél órát pihentetjük, majd kis golyócskákat készítünk belőlük, nekem 20 db kiflim lett, vagyis 40 db golyócskát készítünk, amit a kifli formába nyomkodunk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni a kifliket, majd óvatosan ki tudjuk ütögetni belőle.
A pudingot és a kihasított vajkrémet, és a rumaromát keverjük habosra robotgéppel, kanalazzuk habzsákba és töltsük meg a kifliket. Kettőt-kettőt összeragasztva, porcukorral meghintve azonnal kínálhatjuk, de másnapra lesz az igazi!