450 g natúr joghurt
1 cs. étkezési zselatin
1 cs. vaníliás cukor
3-4 evőkanál eritrit vagy cukor
1 bögre (30 dkg) ribizli (fekete és piros vegyesen)
2,5 dl Meggle habalap vagy Hulala
A joghurtot elkeverjük a zselatinnal, az eritrittel (cukorral) és egy lábasban kézmelegre megmelegítjük. Nem forraljuk fel! Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a gyümölcsöt, hagyjuk hülni, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt is.
Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk és a masszát belekanalazzuk, és hűtőbe tesszük legalább 4 órára, ezt követően tálra borítjuk és szeleteljük! Tejszínhabbal tovább túrbózható, de mi most ezt az egyszerűbb megoldást választottuk! Fagyasztott gyümölcsből is készülhet, illetve bármilyen más idény gyümölccsel is.