A csirkepaprikáshoz:
80 dkg csirkemell filé
kb 3,5 dl kész üveges lecsó
1 fej vöröshagyma
kevés zsiradék
só
bors
pirospaprika
A puliszkához:
30 dkg kukoricadara
1 liter víz
1 teáskanál só
Továbbá:
2 dl tejföl
kb 25 dkg túró
A kimért kukoricadarát, kis lángon puhára főzzük a sóval elkevert, 1 liternyi vízben. Miután megfőtt margarinnal kent pite formába nyomkodjuk a puliszkát. A túrót rámorzsoljuk, és a tejföl felét rákanalazzuk.
Elkészítjük a csirkepaprikást:
A forró zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd a megmosott, felkockázott csirkemell filét is rádobjuk fehéredésig kevergetjük hozzáadjuk a kész lecsót is sózzuk, borsozzuk, rátesszük a pirospaprikát és vízzel felengedjük annyival hogy épp csak ellepje. Fedő alatt kb fél óra alatt puhára főzzük..
Az elkészült csirkepaprikást a tejfölös-túrós puliszkára kanalazzuk, majd a maradék tejföllel meglocsoljuk, és előmelegített 200 fokos sütőben 25 perc alatt átforrósítjuk.