5 db csirkecomb filé
2 ek étolaj vagy kókuszzsír
2 ek méz
3 ek fehérborecet
1 ek szójaszósz
só
bors
50 dkg sárgabarack
1 ek. kukoricakeményítő
1 dl víz
A csirkecombfiléket ízlés szerint fűszerezzük, ehhez elég csak a só-bors véleményem szerint, majd vékonyan zsírral kikent tepsibe rakjuk, kevés vizet, vagy alaplevet öntsünk alá, és fedő (vagy alufólia) alatt kb 1 órát sütjük, 170 fokos sütőben, ezt követően a fedőt levéve grill funkción, 250 fokon kb 10 perc alatt kissé megpirítjuk. Készíthetjük kerti grillen is!
A mártáshoz a barackot megmossuk, kimagozzuk.
A mézet alacsony tűzön felmelegítjük, hozzáadjuk a borecetet, szójaszószt, egy csipet sót, hozzáadjuk a barackot is, pár percig forraljuk. Egy deci hideg vízben feloldjuk a keményítőt és besűrítjük vele a mártást.
Párolt rizst kínáljunk hozzá!