• 25 dkg főtt cékla
• 3 db tojás
• 20 dkg GM étcsokoládé
• 10 dkg vaj
• 15 dkg rizsliszt
• 15 dkg cukor vagy eritrit
• 1 tk. sütőpor
A mázhoz:
• 10 dkg porcukor
• 3 ek. citromlé
A céklát alaposan mossuk meg, és főzzük puhára, majd alma reszelőn reszeljük le.
A sütőt melegítsük elő 180 ºC-ra.
A csokit, a vajjal együtt tegyük egy kislábasba, ezt helyezzük vízfürdőbe, és olvasszuk meg. A tojásokat keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, és a reszelt céklát és a felolvasztott csokit is. Alaposan keverjük össze, majd egy zsírozott rizslisztezett 20 cm átmérőjű, (vagy 2 kicsi forma) kuglófformába öntjük a masszát, és betóljuk az előmelegített sütőbe. 40-45 perc alatt süssük készre, tűpróbával ellenőrizzük. Mikor meghűlt, borítsuk ki a formából. A porcukrot keverjük ki a citromlével és vonjuk be vele a kuglófot. Vagy csak porcukrozzuk le.
Langyosan kínáljuk egy csésze teával vacsorára.