20 dkg rizsliszt
fél cs. GM sütőpor
5 dkg eritrit
2 db tojás
2,5 dl tej
1 dl étolaj
1 db citrom reszelt héja
20 dkg túró
1 kis üveg baracklekvár
a habhoz:
2 db tojásfehérje
15 dkg porcukor
A száraz hozzávalókat (rizsliszt, eritrit, sütőpor) tálba mérjük, majd egy másik tálba mérjük a túrót, a tejet, az étolajat, hozzáadjuk a tojásokat, belereszeljük a citrom héját is, kézi habverővel összekeverjük, majd hozzávegyítjük a lisztes részt is. Egy 12 darabos muffinformát kapszlikkal kibélelünk és mindegyik mélyedésbe egy evőkanálnyi massza kerül, majd egy-egy teáskanálnyi baracklekvárt teszünk rá, a túrósmasszából egy-egy kanállal, lekvár, és a maradék masszával zárjuk a rétegezést.
Előmelegített 180 fokos sütőben, 20 perc alatt megsütjük, közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és kanalanként hozzáadjuk a porcukrot is, szép fényes, kemény habot kell kapnunk! Csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk, és a muffinok tetejére nyomjuk, majd 220 fokos sütőbe 5 percre visszatesszük, a sütőből kivéve akár azonnal fogyasztható.