A kekszes réteghez:
25 dkg rizslisztes háztartási keksz (darálva)
15 dkg vaj
10 dkg porcukor vagy Nyírfaporcukor
1 cs vaníliás cukor
1 ek kakaópor
fél dl hideg feketekávé vagy tej
16-18 db négyzet alakú rizslisztes keksz
a krémhez:
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 cs GM vaníliás pudingpor
3 dl tej
1 dl Hulala vagy Meggle habalap
6 db fél őszibarackbefőtt
Kibélelünk fóliával egy kb 30 cm hosszú őzgerincformát úgy, hogy túllógjon a formán.
A darált rizslisztes kekszhez hozzáadjuk a fpuha vajat majd összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kakaóport is. Hozzáadjuk a kávét is. Alaposan összedolgozzuk a masszát.
Kézzel belenyomkodjuk a formába úgy, hogy kb. fél cm vastagon befedje a forma minden oldalát, de középen megmaradjon az üreg.. Hhűtőbe tesszük.
A pudingport kevés tejben elkeverjük. A maradék tejet felforraljuk, és beleöntjük a kikevert pudingot. Kevergetve sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kihült pudinggal.
A barackot lecsepegtetjük
A Hulalát kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a krémhez..
A kekszes alapra rákanalazzunk vaníliakrém felét. Ezután a közepére helyezzük egy csíkban a barackokat, majd egyenletesen rákanalazzuk a maradék krémet. Végül kirakjuk a krém tetejét négyzet alakú rizslisztes keksszel, majd ráhajtjuk a túllógó fóliát, Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap a formából tálra borítjuk, a fóliát eltávolítjuk róla, és szeleteljük.