A patisszon előkészítéshez
1 db patisszon
1 teáskanál só
1 teáskanál ételecet (10%-os)
3 L víz
A töltelékhez
50 dkg darált hús
1 evőkanál kókuszolaj
1 y fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
1 ek fűszerpaprika
fekete bors
A tetejére, és a tálaláshoz: reszelt sajt
A patisszont megmossuk, és megpucoljuk, ügyelve arra, hogy az alakját megtartsa. A közepét egy éles kés segítségével, kivájjuk, magjait kanállal kikaparjuk. Forraljuk fel a vizet a sóval és az ecettel. Mikor forr, tegyük bele a patisszont és 5 percen át főzzük. Közben olajozzunk ki egy kerek jénait, amibe belefér a patisszon. Mikor letelt az 5 perc, vegyük ki a vízből és tegyük az előkészített jénaiba. A megtisztított hagymát kockázzuk fel, majd az olajon pirítsuk üvegesre a fokhagymával együtt. Rátesszük a húst is és fehéredésig pirítjuk. Ha megvan, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát is. Ezekkel is összepirítjuk és lehúzzuk a tűzhelyről. A töltelékkel jó tömören kitömjük a tököt. Tetejére sajtot reszelünk, és 180 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül kb. 1 órán át sütjük, vagy míg szép piros lesz a teteje. Tálaláskor reszelt sajtot, vagy tzatzikit kínálhatunk hozzá.