Jelenlegi hely

Rablóhús

Rablóhús
Imádom a nyarat, annyi csoda finom zöldség-gyümölcs gazdagítja a hétköznapokat, ünnepnapokat egyaránt. És... imádom a grill partikat, a bográcsozást, a szalonnasütést.
Hozzávalók: 

80 dkg csirkemellfilé
4 fej vörös-, vagy lila hagyma
1 kisebb cukkini
kb 24 db szilva
2-3 db zöldpaprika
kb 20 dkg füstölt szalonna

bors
rozmaring
bazsalikom
Továbbá: saslik pálcikák
 

Elkészítés: 

A húst  és a szalonnát vágjuk kb 2*2-es kockákra, a húst tegyük egy tálba és ízlést szerint fűszerezzük. Én sót, borsot, rozmaringot, és bazsalikomot használtam, természetesen kész fűszerkeverékeket is használhatunk. A szilvát mossuk meg, magozzuk ki, tegyük félre. A hagymát tisztítsuk meg, majd, vágjuk 4 vagy 8 darabba, a hagyma nagyságától függően. A cukkinit mossuk meg, vágjuk, azt is kb 2*2-es kockákra. A paprikát mossuk meg, karikázzuk fel.
Kezdődhet a móka: egy rablóhúshoz/saslikhoz fejlesztett  bambusz pálcikára, kezdjük a hozzávalókat rátűzni. Én szilvával kezdtem, majd hús, szalonna, cukkini stb jött, igyekeztem a hozzávalókat úgy elosztani, hogy azért nagyjából egyformán legyen mindegyik pálcikán hús és zöldségféle is.

Ha a nyársak elkészültek, mehetnek ezek is a rácsra. A grillezéshez tapasztalat kell. Egy bizonyos időbe beletelik, mire megtanulod a megfelelő magasság, hőmérséklet beállítását. Mindenképp meg kell várni hogy a grill begyújtó olaj leégjen, és már csak a faszén parázs legyen.
A grillezés lényege az, hogy kívül ropogós, de belül is megsült húsokat kapjunk, a zöldségek is roppanósak maradjanak, és a nyárson, egymáshoz ízekben is illő ételek legyenek.

Kategória: