6 db tojás
4 ek eritrit
3 ek szőlőmagolaj
2 ek kókusztejszín
5 dkg kókuszliszt
8 dkg gesztenyeliszt
fél kk szódabikarbóna
1 cs. (10 dkg) vegyes aszalt-liofilizált gyümölcs
A tetejére: 10 dkg steviával édesített GM étcsoki
1 ek szőlőmagolaj
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük fel. A sárgáját keverjük ki az eritrittel, az olajjal és a kókusztejszínnel. A liszteket mérjük ki, keverjük össze a szódabikarbónával, és apránként adjuk hozzá a tojássárgás masszához. Majd óvatosan a habot is forgassuk bele. Egy őzgerincformát béleljünk ki sütőpapírral, és simítsuk bele a massza felét, szórjuk rá, a gyümölcs keveréket és takarjuk be a maradék tésztával.
170 fokos sütőben kb 40-45 perc alatt megsütjük. Rácsra borítva kihűtjük, majd a vízgőz felett megolvasztott csokival áthúzzuk.
Ha a csoki megszilárdult, szépen szeletelhető!