Jelenlegi hely

Citromkrém tekercs

Citromkrém tekercs
Pillanatok alatt elkészül!
Hozzávalók: 
  • 4 db tojás
  • 4 ek rizsliszt
  • 4 ek eritrit
  • 2 dl tejszín
  • 1 db citrom
  • 4 lap zselatin
  • 1 ek eritrit
  • 1 csomag vaniliás cukor
Elkészítés: 

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet vagy a  cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt - "gáz tepsibe" - simítjuk, és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük.
A zselatint vízbe áztatjuk. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, és az eritrittel együtt lábosba tesszük. Kis lángon felolvasztjuk. Beletesszük a kinyomkodott, takaréklángon feloldott zselatint, és hűvös helyre állítjuk. A tejszínt a vaníliás cukorral együtt kemény habbá verjük. Amikor a citromlé dermedni kezd, a habba keverjük. A piskótát kigöngyöljük. Megkenjük a citromkrémmel, feltekerjük, kissé összenyomjuk, majd hűvös helyre állítjuk. Porcukorral meghintjük, majd felszeleteljük.

Kategória_2: