1 db gránátalma
15 dkg rizsliszt
1 kávéskanál sütőpor
1 ek kakaópor
15 dkg Liga margarin
3 ek eritrit vagy cukor
3 db tojás (M-es)
3 ek lekvár
A krémhez:
2 dl Hulala, vagy Meggle habalap
20 dkg mascarpone
1-2 ek eritritpor vagy por vagy porcukor
Továbbá:
rozmaring ágacskák
eritritpor vagy porcukor
díszítő cukorkák
A gránátalmát felvágjuk, magjait kiszedjük, félretesszük.
A muffinformákat, kapszlikkal kibéleljük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet, a sütőport és a kakaóport keverőtálban összekeverjük. A puha margarint a tojást, az eritritet a baracklekvárt robotgéppel összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket, végül a gránátalma magocskákat is. Muffin kapszlikba kanalazzuk, és előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Amíg sül a Hulalát habbá verjük, a mascarponét az eritritporral kihabosítjuk, végül a két krémet óvatosan összeverjük. A kihűlt muffinok tetejére halmozzuk, egy sima csöves habzsák segítségével. Végül, rozmaring ágacskákkal díszítjük, és egy kevés porcukorral, vagy poreritrittel megszórjuk.