Hozzávalók a tésztához:
15 dkg rizsliszt
15 dkg GM étcsokoládé
15 dkg vaj
15 dkg eritrit/cukor
6 db tojás
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
A töltelékhez,:
25 dkg baracklekvár
20 ml rum
A mázhoz:
2 evőkanál olaj
20 dkg GM étcsokoládé
Továbbá:
Dr Oetker cukorgyöngyök
Az étcsokit gőz felett olvassuk fel. Ha kissé kihűlt, keverjük össze a vaníliás cukorral és a vajjal. Egyesével adjuk hozzá a tojássárgákat, és keverjük habosra. A tojások fehérjéből kemény habot, verünk és hozzá adjuk az eritritet (cukrot) . A sütőporos lisztet a csokis masszába forgatjuk, majd óvatosan fehérjehabot is beleforgatjuk.
Egy vajazott, rizslisztezett tortaformába és öntjük a masszát.. 170 fokos sütőben kb 40 percig sütjük. Tűpróba! Amikor megsült, vágjuk ketté. Mindkét felét kenjük meg rumos baracklekvárral. A mázhoz a csokoládét gőz felett olvasszuk meg, és keverjük össze olajjal. A tortát rácsra helyezzük, és bevonjuk a csokimázzal. A Sacher torta nem igényel nagy díszítést, de szülinapi torta volt, így cukorgyöngyök kerültek rá.