1 adag tartármártás
1 db csirkemellfilé, kockázva
1 fej jégsaláta
só
kókuszzsír
2-3 szál sárgarépa
kb 20 dkg zöldborsó
1 db alma
A csirkemellfilé kockákat sózzuk, majd kevés zsiradékon fehéredésig sütjük, hozzáadjuk a megtisztított és apró kockára vágott sárgarépát, a zöldborsót, kevés vizet, vagy zöldség alaplevet öntünk rá, és puhára pároljuk, fedő alatt. Figyeljünk rá, h ne égjen le, de egyszerre sohase legyen rajta sok lé! Inkább apránként pótóljuk! Ha elkészült a tűzről levesszük és hozzáadjuk, a tisztított kockára vágott almát.
Pár percig hűlni hagytam, majd egy jénaiba rétegeztem: saláta, tartármártás, húsos ragu, saláta... tetejére sajtot reszeltem, de ez el is maradhat.