40 dkg GM lisztkeverék
1 db tojás
8 dkg vaj
16 dkg méz
fél kk fahéj
Krémhez:
10 dkg cukor
6 dkg kukoricadara
4 dl tej
fél cs zselatin
Meggyzseléhez:
30 dkg meggylekvár
fél cs. zselatin
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi alapanyagot is hozzákeverjük. 3 cipóba osztjuk, és kb 20 cm átmérőjű köröket nyújtunk ki belőlük. Előmelegített 160 fokos sütőben 8 perc alatt megsütjük.
Tejbegrízt főzünk a tejből, kukoricadarából, cukorból, ha langyosra hűlt hozzáadjuk a kevés vízben feloldott zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük és fellazítjuk vele a kihűlt krémet.
Meggyzselé:
A lekvárt felfőzzük a vízzel, és a zselatinnal, és egy kb 20 cm átmérőjű edénybe öntjük, dermedni hagyjuk.Egy kihűlt lapot vízgőz felett felolvasztott csokival bevonunk, és hagyjuk megdermedni.
A torta összeállítása: alulra egy mézes lap kerül, erre habzsákból rányomjuk a krém felét, majd mézes lap következik, erre jön a meggyzselé lap, ismét krém, legfelülre a csokis mézes lap.
Érdemes pár órára hűtőbe tenni, hogy puhuljanak a lapok!