45 dkg gesztenyeliszt
25 dkg zsír
4 tojássárgája
pici só
Töltelék
20 dkg darált dió
15 dkg porrá őrölt eritrit
4 db tojásfehérje
2 ek baracklekvár (cukor nélkül eltett házi)
meggy
Továbbá: díszítő cukor (paleoban cukor nélküli, ill el is maradhat)
A tészta hozzávalóiból linzertésztát készítünk, cukrot nem kell tenni bele, mert a gesztenyeliszt édeskés, illetve a töltelék is édes. Hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjét felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a porrá őrölt eritritet, majd a lekvárt. Ezután már fakanállal dolgozzuk bele a diót.
A kosarakat tésztával "kibéleljük", (én a tésztát kinyújtottam, majd nagyobb pogácsa szaggatóval köröket szúrtam ki, ezzel béleltem ki, így gyorsan haladtam) egy-két szem magozott meggyet teszünk a közepébe. Megtöltjük a krémmel, és 180 fokon 25 percig sütjük.