5 db főtt tojás
20 dkg főtt sonka vagy felvágott
2 csokor retek
1 csokor medvehagyma
1 adag főtt GM köret tészta
1 csokor újhagyma
egy maréknyi maradék saláta mix
só
Tartármártás:
3 db tojás sárgája
5 ek tökmagolaj
1 ek mustár
1 kk só
1 kk bors/fehér bors
fél citrom leve
1 kk eritrit
2 dl tejföl
Először elkészítjük a tartármártást. A tojássárgáját a mustárral, az eritrittel alaposan elkeverjük, majd vékony sugárban 5 evőkanál tökmagolajat adagolunk hozzá, folyamatosan kevergetve egy kézi habverővel. Sózzuk, hozzáadjuk a fehér borsot (nekem frissen őrölt fekete bors volt) Belenyomjuk egy fél citrom levét és jól összekeverjük, a hagyományos majonéztől én egy jóval sötétebb mártást kaptam. Tejföllel kikeverjük, ha szükséges utána ízesítünk.
A tojásokat megfőzzük, kihűtjük, megtisztítjuk. A zöldségeket megmossuk, és felaprítjuk. A sonkát is apró kockákra vágjuk. Egy jénaiba halmozzuk a zöldségeket, a főtt tésztát, tojást, a sonkát, és a tartármártással összekeverjük. Néhány szelet tojást, retket hagyunk a díszítéshez. Alaposan lehűtve kínáljuk. Kitűnő vacsora saláta.