15 dkg kukoricadara (rizsdara)
2,5 dl rizstej
3 db tojás
10 dkg eritrit
1 db citrom reszelt héja
A sütéshez:
5 dkg vaj
A tálaláshoz:
porcukor (nyírfaporcukor)
áfonyalekvár
A kukorica-, vagy rizsdarára ráöntjük a tejet, keverjük össze egy órán át hagyjuk állni, majd a a tojássárgáját kihabosítjuk a eritrittel és hozzákeverjük a tejes keverékhez. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához, adjuk hozzá a citrom reszelt héját is.
A vajat felolvasztjuk egy teflon serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Egy falapáttal, folyamatosan kevergessük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra. Takaréklángon érdemes készíteni, hogy ne égjen meg és a nagyobb darabkák is átsüljenek.
Tálaláskor porcukrot és lekvárt kínáljunk hozzá!