2 dl lefőzött kávé
2 dl tejszín, vagy Hulala
50 dkg mascarpone
2 cs. vaníliás cukor
20 dkg porcukor
4 db (friss) tojássárgája
fél kg fehér szőlő
kb 25 dkg babapiskóta
A szőlőt megmossuk, leszemezzük. Tegyünk félre a díszítéshez egy keveset.
A tojássárgáját keverőtálban 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral kikeverjük. Egy másik tálban a maradék porcukorral habosra keverjük a mascarponét, majd kanalanként beledolgozzuk a tojáskrémet. A Hulalát l kemény habbá verjük a és óvatosan a krémhez adjuk.
A feketekávét mélytányérba öntjük, majd egyenként megmártjuk a babapiskóták felét, és szorosan egymás mellé rakosgatva egy magas üvegtál aljára fektetjük. Megkenjük a krém felével, sűrűn megszórjuk a szőlővel, majd a kávéba forgatott maradék babapiskóta, és a maradék krém következik. Tetejét kirakjuk a félretett szőlőszemekkel, és legalább 4 órára hűtőbe helyezzük.