25 dkg GM zabpehely
10 dkg GM zabpehelyliszt
5 dkg kakaópor
10 dkg cukor/eritrit
25 dkg vaj
1 kávéskanál sütőpor
1 cs vaníliás cukor
A töltelékhez:
20 dkg eritrit
3 db tojás szétválasztva
1 dl tejföl
90 dkg tehéntúró
3 ek rizs-, vagy kukoricadara
1 db citrom
5-10 dkg mazsola
Tetejére: nyírfaporcukor
A töltelékhez az eritritet a tojássárgájával habosra keverjük, és a tejföllel tovább keverjük. Burgonyanyomón áttörve hozzáadjuk a túrót, a rizsdarát és a jól megmosott, megszikkasztott mazsolát beleszórjuk, utána a citrom levével és reszelt héjával ízesítjük, végül óvatosan belekeverjük a tojások keményre vert habját is.
A tésztához valókat gyúrjuk össze. A felénél valamivel többet kisebb tepsibe terítünk, finoman lenyomkodjuk. Elosztjuk rajta atúró tölteléket, a tetejére morzsoljuk és kissé rányomkodjuk a maradék tésztát. 180 fokra melegített sütőben 20-25 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Kb 4*4-es kockára szelve kínáljuk. Tetejét nyírfaporcukorral szórjuk meg.
Ötlet innen: Meggyes zabpehely pite