Jelenlegi hely

Amerikai fánk

Amerikai fánk
Hozzávalók: 

 

320 g meleg víz

10 g citrolé

20 g eritrit

csipetnyi só

1 citrom reszelt héja

300 g Szafi Free amerikai fánk lisztkeverék
A sütéshez:
kókuszzsír
A bevonathoz:
GM étcsoki
díszítő cukorkák
kókuszreszelék
darát dió

Elkészítés: 

Forrósítsuk fel a kókuszzsírt.

Mérjük ki a vizet, majd a fenti sorrendben adjuk hozzá a többi hozzávalót, mielőtt a lisztet hozzáadnánk keverjük jól el, majd a liszt hozzáadásával gyúrjuk össze jó alaposan.

Pihentessük 5 percig.

A tészta pihentetése után pici liszten kb. 1 cm vastagra nyújtsuk ki a tésztát.

Szaggassuk ki 8 cm-es fánkkiszúró formával. A közepét egy pici kiszúróval.

Forró kókuszzsírban ) süssük arany barnára. Oldalanként kb. 2-2,5 percig süssük, majd tegyük papírtörlőre.

Majd vízgőz felett megolvasztott csokival bevonjuk a tetejüket, és ízlés szerint díszítő cukorkákkal, darált dióval, kókuszreszelékkel megszórjuk, miután a csoki megszilárdult azonnal kínálhatjuk.