50 dkg meggy, kimagozva
3 dl tejszín
1 dl zsíros tej
3 tojás
7 dkg eritrit
4 dkg kölesliszt
4 dkg kókuszliszt
4 dkg barna rizsliszt
1 mk sütőpor
csipet só
1 db citrom reszelt héja
A tésztához összekeverjük a liszteket, a sütőport és a sót. Hozzáöntjük a tejet, tejszínt, beletesszük a tojásokat, valamint az eritritet, és kézi habverővel gyorsan összedolgozzuk.
Egy 23 cm átmérőjű piteformát kivajazunk, kilisztezünk (én GM zabpehellyel szórtam meg), majd a kimagozott meggyet beleszórjuk. Ráöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Azonnal, de legalábbis langyosan tálaljuk. Ez a pite úgy az igazi, ha remegős, lágy a tésztája! Tehát ne süssük túl!