A pitéhez:
4 db "M"-es tojás
15 dkg eritrit
8 dkg GM zabpehelyliszt
2,5 dl görög joghurt
kb 30 dkg magozott, felezett szilva
őrölt fahéj
csipet só
1 mk sütőpor
A tetejére:
nyírfaporcukor
A forma kikenéséhez:
vaj
rizsliszt
A tésztához összekeverjük a lisztet a sütőport és a sót. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet, a tojások sárgáját, és a joghurtot is, összeforgatjuk, majd kézihabverő segítségével hozzákeverjük a lisztes keveréket.
Egy 23 cm átmérőjű piteformát kivajazunk, rizsliszttel megszórjuk majd a masszát beleöntjük, a tetejére rakosgatjuk a negyedekbe vágott szilvát, amiket kissé bele is nyomunk a tésztába..180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Langyosan tálaljuk. Ez a pite úgy az igazi, ha remegős, lágy a tésztája! Tehát ne süssük túl!