Jelenlegi hely

Aranygaluska muffin

Aranygaluska muffin
Hozzávalók: 

A tésztához:
1,5  dl tej
1 ek eritrit
2,5 dkg friss élesztő + 1 mk cukor
25 dkg Miklós univerzális liszt
1  db tojás
2,5 dkg olvasztott vaj
1 db  citrom reszelt héja
A beforgatáshoz:
10 dkg darált dió
10 dkg eritrit
olvasztott vaj
a tepsihez:
 vaj
A tálaláshoz:
1 tasak GM vanília ízű pudingpor
5 dl tej
ízlés szerint eritrit vagy cukor

Elkészítés: 

 Kb 1 deci  tejet langyosra melegítjük, feloldjuk benne a cukrot, belemorzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet tálas mixer edényébe  mérjük, hozzáadjuk a tojást, a vajat, a citromhéjat és a felfutott élesztőt. A maradék tejet  apránként adjuk hozzá, nekem összesen 1,5 deci kellett hozzá.
A dagasztókarral egynemű, a tál falától elváló tésztává dagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen 1/2 órát kelesztjük.
Közben a muffintepsi mélyedéseit kikenjük vajjal.
A diót és az eritritet kimérjük és összekeverjük.
A megkelt tésztát 12 egyforma részre osztjuk, mindegyikből 4-4 gombócot formálunk. A tésztagolyókat olvasztott vajba mártjuk, megforgatjuk a cukros dióban, és a tepsi  mélyedésébe teszünk. Újabb 1/2 órát kelesztjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük.
A pudingport a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük és a "muffinhoz" kínáljuk.

Kategória: