A tésztához:
22,5 dkg rizsliszt
10 dkg holland kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
csipet só
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg vaj
1 tojás
A krémhez:
7 dkg vaj
15 dkg porcukor
5 evőkanál habtejszín
1 teáskanál vanília kivonat
Először a krémet készítjük el. A vajat habosra keverjük a cukorral és a vanília kivonattal. Kanalanként hozzákeverjük a tejszínt, majd a krémet a felhasználásáig hűtőbe tesszük. A lisztet összekeverjük a kakaóval, a szódabikarbónával, és a sóval. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojást is hozzáadjuk, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Rizslisztezett deszkán 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk őket és előmelegített sütőben 160 fokon, 7 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön!
A krémet kivesszük a hűtőből és a kihűlt kekszeket összetöltjük a krémmel. Rövid időre ismét hűtőbe tesszük, ezt követően fogyasztható is. Kb 25-30 darab lesz belőle.