só
bors
2 db tojás
2 tk rizsliszt
A töltelék:
25 dkg köles (Az eredetiben 4 db ez esetben GM zsemle, tejbe áztatva)
4 db tojás
só
1 csokor petrezselyemzöld
A tetejére: tejföl (nálam 10%-os)
Elkészítjük a tölteléket, érdemes ezzel kezdeni. A kölest háromszoros mennyiségű enyhén sós vízben puhára főzzük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk a sárgákat is. Egy mély tálba öntjük a leszűrt kölest a tojásos masszát az apróra vágott petrezselyemzöldet, érdemes megkóstolni, de ha a kölest elégé sós vízben főztük, nem igényel több sót.
Óvatosan összekeverjük, és a már tepsiben lévő húsos rétegre öntjük, végül a másik réteggel fedjük, szintén a tenyerünk közt lapogatunk egy-egy adag darálhúst.
180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük. Kapjon egy kis színt.
Kivesszük a sütőből, éles késsel 6 kockába vágjuk, majd tejföllel megkenjük, és 5 percre visszatesszük a sütőbe.
Illik mellé a saláta, savanyúság.
Az eredetiben: 4 db zsemlét tejben megáztatunk, kifacsarjuk, a továbbiakban ugyanúgy járunk el, mintha kölest használtunk volna.