4 db tojás
10 dkg eritrit
2 teáskanál vanília kivonat
1 dl olaj
1 dl víz
25 dkg rizsliszt
Fél csomag sütőpor
40 dkg eper
A pudinghoz:
1 cs GM eper ízű pudingpor
3,5 dl tej
5 ek eritrit
A pudingot kevés tejjel és az eritrittel csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáöntjük a kikevert pudingport és sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, a szemeket alaposan lecsepegtetjük,a nagyobb szemeket félbe vágjuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk az eritrittel, hozzáadjuk a vanília kivonatot, az olajat és a vizet. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Csomómentesre keverjük, majd fakanállal beleforgatjuk a kemény tojáshabot. A tésztát sütőpapírral bélelt, kb 18x30 cm-es tepsibe öntjük.
A kihűlt pudingot egy teáskanállal foltokban a tésztára helyezzük. Az eperszemeket a vágott felükkel lefelé rásorakoztatjuk a pudingos tésztára. Lenyomkodjuk. A sütőben 30 perc alatt szép világosra sütjük. Tűpróba! Hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint porcukorral megszórva kínáljuk.