Jelenlegi hely

Sakktábla szelet

Sakktábla szelet
Hozzávalók: 

A  világos  laphoz:
3 db "M"-es  tojás
10  dkg eritrit
15 dkg vaj  Rama margarin
12 dkg rizsliszt
fél cs. sütőpor
A  kakaós laphoz:
3 db "M"-es  tojás
10 dkg eritrit
15 dkg vaj vagy  Rama  margarin
10 dkg  rizsliszt
1 ek kakaópor
fél cs. sütőpor
A töltelékhez:
házi  cukor nélküli sárgabaracklekvár
A tetejére:
10 dkg GM steviával édesített étcsoki
1 ek szőlőmagolaj vagy étolaj

 

Elkészítés: 

A világos tésztalaphoz a tojásokat szétválasztjuk , a sárgákat az eritrittel és a puha vajjal/margarinnal habosra kevertettem robotgéppel. Hozzáadtam az átszitált rizslisztet és a sütőport majd beleforgattam a felvert tojásfehérje habot is. Kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a masszát.
Előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!
A kakaós lapot ugyanígy készítjük el, csak a liszttel, sütőporral együtt a kakaóport is beleforgatjuk  a masszába.
A kisült és kihűlt lapokat félbevágjuk.
Az egyik sárga lapot megkenjük lekvárral, majd barna lap következik, lekvárral megkenjük, sárga lap, lekvár, barna lappal zárjuk. Ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle, majd az egyiket szeletet tálcára fektetjük, lekvárral megkenjük, majd ráhelyezzük a következő szeletet, úgy hogy a világos csíkra a sötét kerüljön, majd ismét lekvár jön, ismét egy szelet megint ügyelve arra, hogy ellenkező színűek fedjék egymást, lekvár, és az utolsó szelettel fedjük, természetesen az előző "sormintát" követve.
Hűtőbe tesszük pár órára vagy egy éjszakára, majd a vízgőz felett 1 ek étolajjal megolvasztott csokival bevonjuk.
Miután a csoki megdermedt, szelethetjük, forró vízbe mártott késsel.