25 dkg rizslisztes háztartási keksz
2 cs. GM vaníliás pudingpor
2 db tojás
7 ek eritrit/cukor
7,5 dl tej/rizstej
vanília kivonat/vaníliáscukor
Tetejére:porcukor
A kekszekkel kirakunk egy kisebb tepsit, nekem ehhez 21 db keksz kellett.
Elkészítjük a krémet: fél liter tejet felteszünk melegedni a cukorral, a maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport, a tojások sárgáját. A fehérjét kemény habbá verjük. Amikor a tej felforr, beleöntjük a pudingporos keveréket és sűrűre főzzük, a tűzről levéve a tojásfehérje habot is hozzákeverjük, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. Még melegen rákanalazzuk a kekszekre, elsimítjuk, a tetejét keksz réteggel zárjuk. Teljesen kihűtjük, majd a kekszek mentén kockázzuk, leporcukrozzuk, és tálalhatjuk is.