5 kg vegyes zöldség (káposzta, uborka, zöldpaprika, sárgarépa...stb)
40 dkg cukor
15 dkg só
szemesbors
egész köménymag
2,5 dl 20%-os ecet
1 teáskanál nátrium benzoát
1 teáskanál borkénsav
A zöldségeket alaposan mossuk meg, a sárgarépát tisztítsuk meg, karikázzuk fel, a káposztát gyaluljuk le, az uborkát, és a zöldpaprikát szeljük karikára. Ezt követően egy megfelelő nagyságú fazékba, vödörbe rakjuk. A cukrot, sót, a tartósítószereket mérjük ki egy tálba, az ecetet is mérjük ki, majd ezeket öntsük a zöldségekre. Alaposan keverjük össze. Tisza ruhával, tüllel, fedjük le, és hagyjuk így egy éjszakán át. Másnap tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk, és mehet is a kamrába.